Το Google Web Stories είναι ένας νέος τρόπος για να αποκτήσετε περισσότερη επισκεψιμότητα.

Η Google ανακοίνωσε ένα beta plugin που επιτρέπει στους εκδότες να επωφεληθούν από τις σχετικά νέες Ιστορίες Ιστού της Google.

Οι ιστορίες ιστού (web stories) είναι ένας νέος τρόπος κατάταξης στην κορυφή της αναζήτησης της Google, των εικόνων της Google, του Discover και της Εφαρμογής της Google.

Τι είναι οι Ιστορίες Ιστού (Web Stories)

Οι Google Web Stories είναι μια νέα μορφή Accelerated Mobile Pages (AMP). Είναι περιεχόμενο που προορίζεται να αναγνωστεί – παρακολουθηθεί σε μικρά κομμάτια. Όπως κάθε story στα social media.

Κάθε web story (ιστορίας ιστού) περιέχει το πολύ 10 λέξεις. Το προτεινόμενο μέγεθός της κυμαίνεται μεταξύ τεσσάρων και 30 σελίδων. Οι δημιουργοί μπορούν να δημιουργήσουν έσοδα από τις ιστορίες με συνδέσμους συνεργατών, το Google Ad Manager και το Google DV360 (Beta).

Οι ιστορίες ιστού προορίζονται να παρακολουθηθούν από χρήστες κινητών που θέλουν να βλέπουν περιεχόμενο με μια ματιά. Η Google περιγράφει τον τυπικό καταναλωτή περιεχομένου όπως κάποιον μετρό ή κάποιον που λαμβάνει το μεσημεριανό του γεύμα.

Το Google Web Stories είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν.

Οφέλη του Google Web Story

Οι δημιουργοί υιοθετούν τη μορφή ιστορίας ιστού επειδή μπορεί να εμφανίζεται με ελκυστικό τρόπο για χρήστες κινητών. Οι ιστορίες ιστού (web stories) αντιπροσωπεύουν έναν νέο τρόπο απόκτησης σημαντικής επισκεψιμότητας.

Πρόσφατα άρχισα να βλέπω ιστορίες ιστού στις Ειδήσεις Google, το CNN και στο ΒΒC. Είναι διαδραστικά και προσελκύουν την προσοχή τους.

Πρόσθετο Google Word Stories WordPress

Η Google ανακοίνωσε την προσθήκη web stories για ιστοσελίδες WordPress για να βοηθήσει στην απόκτηση περισσότερης επισκεψιμότητας. Το WordPress plugin και το πρόγραμμα Web Story είναι και τα δύο σε beta.

Μια τελική έκδοση του plugin Web Story WordPress θα κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το καλοκαίρι του 2020. Στην τρέχουσα έκδοση του plugin λείπει υποστήριξη για κινούμενα σχέδια και συνημμένες σελίδες. Η τελική έκδοση θα περιέχει όλες τις δυνατότητες και θα είναι πιο ομαλή από την έκδοση beta.